zaterdag 28 juli 2018

25 juli

Vandaag wordt het een rustige dag. We slapen goed uit en het is al tegen elven als we naar het zwembad trekken. Daar vinden we Joeri, Sophie, Dirk en Wendy die al goed aan het bakken zijn in de Vegas-hitte.

Voor we gaan ontbijten gaan Belinda, Sophie, Jo, Luc N, Dirk en Wendy de rollercoaster, die rond het hotel rijdt, uitproberen. Tanja wil ook wel mee, maar mag niet omdat ze bloedverdunners neemt.



Na de rollercoaster gaan Belinda en ik ‘ontbijten’ en gaan we verder hotelletjes bezoeken. De eerste die we aandoen, is het nabijgelegen ‘Luxor’ hotel.





Als we bij Mandalay Bay aankomen, zien we een leuk Mexicaans cafeetje waar net het ‘Happy hour’ is begonnen. De margarita’s zijn dan aan 6$ en smaken uitstekend. We blijven er een hele poos plakken en even later vervoegt de rest van de bende ons.





Tegen half zes gaan we naar het Hard Rock Cafe voor de laatste maaltijd van Joeri en Sophie, die straks terug naar huis vliegen. We eten er alweer erg lekker en leven ons nadien nog uit in de shop.




Tegen 8u gaan we terug naar het hotel om uitgebreid afscheid te nemen van de 2 terugvliegers. Luc N en mezelf begeleiden hen naar de luchthaven en komen dan terug om nog een pintje te drinken. De meesten gaan daarna ook nog aan het gokken en dat lukt best aardig.



Dit was een rustige dag in Las Vegas.

24 juli

Het is alweer een zonnige ochtend bij Bryce Canyon in de USA. Ook al zitten we op een hoogte van bijna 2500m, het is toch al 28°C in de vroegte. We gaan ontbijten aan de overkant van de straat, waar we in de ‘Groceries store’ wat lekkernijen gaan halen en buiten opeten.




Na het ontbijt checken we uit en rijden we opnieuw het park in, met de voltallige bende deze keer. Gisteren reden we naar het Sunset Point, vandaag stoppen we bij het Sunrise Point voor een mooie, maar stevige wandeling.

Voor Tanja en Frieda is de wandeling wegens de fysieke beperkingen te zwaar en zij blijven boven. Luc ondersteunt zijn vrouwtje en blijft ook boven, maar wandelt wel samen met haar de volledige Canyon af. De rest van de bende daalt helemaal tot beneden af en genieten van de ongelooflijke natuurpracht.













Als we bijna half zijn, zien we boven dreigende onweerswolken naderen. We overleggen even of we moeten terugkeren of verderwandelen. We kiezen voor het laatste, maar dan wel in versneld tempo. Als ik na een zware klim terug bovenkom aan Sunset Point, beginnen de eerste regendruppels te vallen, en loop ik naar de auto (aan Sunrise) om die op te pikken en de rest op te halen. Gelukkig gaat het onweer net langs ons door en kunnen we zonder ferm nat te worden onze lange rit aanvatten.

Als we pas vertrokken zijn, barst het onweer los, en het blijft de volgende 100 km fel regenen. De rit is alweer prachtig, zeker in het begin, waar we fel moeten afdalen. Als we dichter bij Las Vegas komen, begint het landschap weer meer op woestijn te lijken. Onderweg zijn we elkaar een halfuurtje kwijtgespeeld, maar dat raakt snel in orde. We stoppen nog bij Subway om lekkere broodjes te gaan eten, en vieren Sophie haar verjaardag, met mooie cadeautjes. Daarna gaat het verder naar ‘Sin City’.


In Las Vegas moeten we eerst naar de Levi’s shop, om de beveiliging van Sophie’s short er te laten afhalen (dat waren ze vergeten), dan de extra auto inleveren, en daarna naar het hotel. Dit gaat allemaal vlot en rond 19u00 checken we in in New York New York. Het hotel is prachtig maar het is wel een teleurstelling dat we als gast voor de parking moeten betalen (15$ per nacht).

‘s Avonds begeven we ons eindelijk naar Mandalay Bay (stond vorige week al op het programma) om daar in ‘The House of Blues’ jambalaya te gaan eten. We eten er enorm lekker en lopen dan terug om te gaan slapen.







Dit was een leuke dag in de USA. Morgen wordt een rustdag.