donderdag 2 augustus 2018

30 juli

We hebben onze 2e nacht doorgebracht in het fantastische Atlantis hotel in Reno en slapen wat uit. Vandaag willen we toch de streek wat gaan verkennen en na het ontbijt spreken we met de rest van de bende af. Niet iedereen is opnieuw van plan om wat kilometers af te leggen. 

Luc en Frieda blijven in het hotel van het zwembad genieten. Luc en Tanja gaan shoppen in een nabijgelegen outlet center, en dus blijven we met zijn vijven over om de streek te gaan verkennen. Het gaat tussen North Lake Tahoe en Virginia City, en de eerste wint het pleit.

We gaan dus op weg voor een 30 km lange trip naar het noorden van het prachtige Lake Tahoe. We denken daar een stadje aan te treffen, maar in feite zijn het allemaal sjieke huizen van de Amerikaanse jetset met vooral privé-stranden, waar Belgjes als onszelf niet toegelaten zijn.

We rijden er wat rond en kunnen er wat fotootjes nemen, maar op den duur zijn we het er beu omdat het veel te druk is, en we mogen toch nergens parkeren of iets bezoeken. 



Na een klein uurtje beslissen we dan om optie 2 van deze morgen te nemen, het authentieke zilverstadje Virginia City. Het is een geluk dat we die optie nog hebben genomen, want het is er prachtig. We komen terug in het Amerika van 150 jaar geleden en amuseren er ons best.

Zo gaan we in een oude ‘saloon’ wat biertjes drinken en een lekkere pizza eten. Verder kuieren we rond in de vele speciale winkeltjes.













Tegen een uur of 5 zijn we terug in ons hotel, en na een frisse duik in het zwembad gaan we sushi en oesters eten, die we in het hotel met een ‘al-you-can-eat’ formule kunnen bestellen. Het is er erg lekker en nadien gaan we nog met zijn allen voor de laatste keer gokken.

Morgen trekken we naar Californië.

29 juli

Vandaag nemen we met zijn allen een snipperdag. We vullen de dag met eten, zwemmen, rondhangen in de sportbar en wat gokken.





‘s Avonds gaan we met zijn allen genieten van het uitgebreide buffet in het hotel. De keuze is overweldigend. Na het eten gaan de meesten een gokje wagen, maar Jo is alweer de enige die wat kan winnnen. 

Morgen gaan we terug wat actiever zijn.