dinsdag 24 juli 2018

21 juli

We verzamelen om 8u00 in het Clarion Inn hotel in Flagstaff voor het ontbijt, en dat ziet er alweer prima uit. Nog even de laatste zaken doornemen, uitchecken en we kunnen op weg naar ons eerste natuurmonument, de Grand Canyon.

Als we net buiten Flagstaff zijn, zit de sfeer er al goed in. We rijden door een prachtige omgeving en worden al een aantal dagen achtervolg door 2 wagens. ‘Paranoid’ van Black Sabbath is dan ideaal om ons af te reageren :-)


Na een uurtje komen we aan bij een ‘Trading Post’ waar we denken een ‘National Park Pass’ te kopen. Daarmee kunnen we alle nationale parken in de VS bezoeken. Blijkbaar zijn er ook nog andere passen en is degene die wij nodig hebben er niet bij. We kunnen er wel wat speciale dingen spotten, o.a. een Belgische indianenkam.


Hoog tijd om verder te rijden naar de ingang van de Grand Canyon, waar we toch een halfuurtje moeten aanschuiven. We kopen er onze ‘National Park Passen’ en rijden verder naar het ‘Visitor Center’. Wanneer we willen uitstappen, breekt er een hevig onweer los.



We blijven een tijdje schuilen onder een afdak, maar lopen na een tijdje toch verder naar het ‘Visitor Center’, waar even later de bliksem opslaat en alles uitvalt.

Het duurt liefst een uur eer het onweer voorbij is en de zon eindelijk te voorschijn komt. Ons geduld werd een hele tijd op de proef gesteld, maar de eerste aanblik van de Grand Canyon is dat zeker waard. Ook al heb je het al een paar keer gezien, het uitzicht is telkens adembenemend.





Na een dik uur rijden we verder naar de Grand Canyon Village, waar we ook weer langs ‘The Rim’ lopen en heel wat fotootjes kunnen nemen. Ook daar blijven we een uurtje rondhangen en vinden het fantastisch.







Als we uit de Village vertrekken, begint het opnieuw te onweren. Daardoor missen we nog een paar verdere views langs de weg. Op zich is dit niet zo erg, want het is al redelijk laat, en we hebben nog een stevige rit naar Page voor de boeg.

Die rit verloopt zonder problemen en het is tegen achten dat we Page binnenrijden. We checken in in ‘The Clarion Inn’ en gaan snel op zoek naar een restaurant. Omdat het zaterdagavond is, is dit niet zo makkelijk. Onze 2 keuzes zijn allebei volzet en we belanden uiteindelijk bij een Thaise zaak, waar we best lekker eten.


Dit was een mooie dag in de USA.