zaterdag 4 augustus 2018

2 augustus

We hebben om 9u afgesproken in de lobby van hotel Americania in San Francisco. Gisteren hebben we tickets gekocht voor de hop-on-hop-off bus en die start dit uur. We moeten nog zo’n kwartiertje wandelen naar de opstartplaats aan Union Square. Als we buiten komen is het fel bewolkt en koud (zo’n 13°C), maar we laten ons niet afschrikken.

Als we op de bus stappen, gaan de meesten bovenaan zitten, in het open gedeelte. Enkel Belinda neemt beneden plaats in het warmere gedeelte. We gaan van start en gaan dadelijk richting stadhuis, langs Haith Street (de hippiestraat) tot aan het Golden Gate Park. Op de bus begint het intussen kouder en kouder te worden, en als we over de mistige Golden Gate brug rijden, is het niet meer te doen. Een stormwind teistert onze lichamen en we duiken weg achter de banken. Als we aan het ‘Vista Point’ komen, stapt er niemand uit maar haasten we ons naar beneden. We zijn allemaal verkleumd.








Als we terug op weg gaan, wagen Dirk en Wendy zich toch terug boven om de kou te trotseren. We kijken uit naar een plaats om te ontbijten, maar het duurt tot het eindpunt aan Fisherman’s Wharf tot we afstappen en een overvloed aan keuze hebben. We gaan er een lekker soepje eten, en iedereen gaat dan even zijn eigen gang.




Ondertussen is het volledig opgeklaard en is het heel wat aangenamer om terug op de bus te kruipen. Omdat we daarstraks geen goede foto’s hebben kunnen nemen van de beroemde ‘Golden Gate Bridge’, besluiten we om de toer opnieuw te doen. Deze keer is het veel aangenamer en na goed anderhalf uur bereiken we opnieuw de brug. Ondertussen zijn we heel wat over San Francisco te weten gekomen, dankzij de interessante uitleg in de bus, waar iedereen aandachtig luistert.






Als we afdraaien om te parkeren, rijdt onze chauffeur een andere auto aan. Het duurt even eer we van de bus kunnen, maar dan hebben we een prachtig uitzicht van de San Francisco skyline en de brug.












Daarna rijden we terug naar Union Square en stappen we daar af om via Chinatown naar Little Italy te gaan, waar we willen gaan eten. We kunnen nog wat souvenirs inslaan en proberen dan te reserveren bij ‘The Stinking Rose’, één van de bekendste restaurants van San Francisco. Tot onze grote verbazing kunnen we dadelijk binnen in het restaurant waar alles om look draait. Daarom ook de prachtige naam.







We eten er best wel lekker en sluiten de avond, na een fikse wandeling terug, af in de bar van het hotel. Dit was de koudste, maar ook één van de leukste dagen in de USA.