dinsdag 31 juli 2018

28 juli

We zijn vroeg op om te gaan ontbijten in ons hotel in Chowchilla. Het ontbijt loopt immers maar tot 9u. Vandaag staat de laatste stevige rit op het programma, en na het ontbijt checken we uit en gaan we dadelijk op weg.

Het is erg druk op de Californische Highway, maar het vordert toch wel goed. Op de meeste plaatsen mogen we 65 mph doen (105 km/u) en soms 70 mph (112 km/u). Na zo’n dikke 100 km moeten we in Stockton de weg verlaten en gaan we verder langs gewone wegen richting Lake Tahoe. We gaan ook stilletjesaan terug stijgen, wat als gevolg heeft dat het heel wat minder snel gaat.


Rond de middag stoppen we voor een plaspauze in de buurt van het plaatsje Plymouth en gaan we iets drinken in een gezellige ‘saloon’. 


Het is al een stuk in de namiddag eer we het enorm drukke South Lake Tahoe bereiken. We parkeren er onze auto en gaan er wat rondwandelen. Het is er best mooi en erg toeristisch. We willen er naar het Hard Rock Cafe, maar dat is ondertussen veranderd in een Hard Rock Hotel. Omdat het toch al wat laat begint te worden, en de meesten niks meer hebben gegeten vanaf deze morgen, gaan we er dan ook ineens dineren.



We eten er weer heel lekker en lopen na het eten terug naar onze wagen. We hebben nog zo’n 80 km te gaan naar ons hotel in Reno. Onderweg willen we nog wat fotootjes nemen, maar vanwege de drukte en de weinige ‘view points’ is dit niet te doen.

Het is al 20u00 eer we Reno bereiken, en we kunnen inchecken in het 5-sterren Atlantis Resort. Omdat het zaterdagavond is, is het ook hier enorm druk en we hebben wat problemen met de kamers. Zo moeten Jo, Dirk en Wendy en Luc en Tanja in een rokerskamer gaan logeren, wat niet in goede aarde valt. Ze krijgen 20$ compensatie en de belofte dat ze morgen een goede kamer krijgen. Omdat het hotel vandaag volboekt is, zit er niks anders op dan het aanbod aan te nemen.



We gaan er nog wat cocktails drinken, en sluiten een vermoeiende dag in schoonheid af.