donderdag 26 juli 2018

23 juli

De meesten hebben niet zo goed geslapen deze nacht. De airco werkte niet goed en het was veel te warm op de kamer. We zijn dan ook op tijd op om te gaan ontbijten in ons hotel in Kayenta.

Bij de opstelling van de route vooraf had ik aangegeven dat het vandaag een stevige rit zou zijn van 400 km, maar de GPS geeft 298 km aan. Dat lijkt dus een meevaller te zijn en we gaan op weg naar Page, waar we gisteren waren geweest. Dit stadje moeten we opnieuw passeren voor we naar de Bryce Canyon kunnen, ons einddoel van vandaag.

Het eerste gedeelte van de rit verloopt probleemloos en we stoppen in Page om onze watervoorraad aan te vullen. Daarnaast kopen we ook cadeautjes voor Sophie, die morgen 12 jaar oud wordt.

We vertrekken dus vanuit Page en hebben volgens de GPS nog 140 km voor de boeg. Maar als we onderweg ergens moeten afslaan op een zandweg die vrij steil omhoog gaat, passen we toch en houden ons aan de oorspronkelijke route, die 100 km langer is.

Zo’n 25 km voor de Bryce Canyon, komen we aan de Red Canyon, en stoppen we om wat fotootjes te nemen. Het weer begint ondertussen om te slaan en de eerste regendruppels dwarrelen neer.





Als we aan het hotel aankomen in Bryce Canyon, barst het onweer in alle hevigheid los, met dikke hagelbuien. We moeten meer dan een half uur in de wagen wachten om te kunnen inchecken.

Na het inchecken, willen we Bryce Canyon al gaan bezoeken, maar niet iedereen is hier voor te vinden. Dus gaan we met zijn vijven op pad : Jo, Dirk, Wendy, Belinda en mezelf. We rijden naar Sunset Point en kunnen een aantal prachtige foto’s maken.










‘s Avonds gaan we genieten van het buffet in het aanpalende Best Western hotel. Dat is best wel in orde. Na het eten zoeken we onze kamers op en gaan we slapen. Morgen wordt het weer een zware dag.