zondag 22 juli 2018

20 juli

Na onze nachtelijke uitspattingen van gisteren is iedereen zonder problemen op tijd uit de veren. Het ontbijt was niet inbegrepen in de kamer, maar de mogelijkheid doet zich wel voor. Als de prijzen dan ook nog heel schappelijk zijn, aarzelen we niet om hier onze magen te vullen. En ook deze keer ontbijten we voortreffelijk.



Na het ontbijt hebben we nog een uurtje tijd om Prescott te bezoeken. We lopen naar het kleine stadscentrum en gaan enkele aanpalende winkeltjes binnen, waar een aantal personen van de groep al wat souvenirs op de kop kunnen tikken.






Dan wordt het tijd om op weg te gaan naar Flagstaff. In het begin vordert de weg goed, maar na een tijdje zitten we in de bergen en gaat het heel wat trager. We stoppen om wat foto’s te nemen en willen ook nog het kleine stadje Jerome bezoeken. Daar krijgen we echter een zwaar onweer op ons dak, en moeten noodgedwongen onze weg verderzetten.



Als ik dan ook nog denk dat de ‘scenic drive’ tussen Cottonwood en Sedona ligt ipv tussen Sedona en Flagstaff, verspelen we kostbare tijd met het zoeken naar de juiste weg. Uiteindelijk belanden we in het prachtige Sedona en stoppen we even om wat rond te kijken.






We vervolgen onze weg en hopen om verschillende keren te stoppen om foto’s te nemen. Dat valt echter dik tegen. Je mag nergens stoppen langs de weg, en als er toch eens een parking is, kost die 30$. Als we op het einde van de rit een ‘Scenic viewpoint’ willen bezoeken, is die gesloten vanaf 17u00, waarvoor we net te laat zijn.

Dan maar verder naar Flagstaff, waar we na een tankbeurt inchecken in een Best Western, een stukje buiten het centrum. We gaan er even vragen waar we best kunnen eten en de bediende raadt ons een Italiaan aan vlak achter het hotel, Mama Luisa. We gaan er dan ook eten en dat is een prima keuze.

Na het eten zijn de meesten uitgeput en kruipen vroeg in bed. Dit was een ietwat tegenvallende dag in de USA.