zondag 24 juni 2018

24 juni

Het is exact 10 jaar geleden dat het eerste idee ontstond om een blog te maken over onze reizen. De eerste blog verhaalde onze huwelijksreis en was bedoeld om familie en vrienden wat op de hoogte te houden. Ondertussen hebben we heel de wereld afgereisd en een trouw lezerspubliek opgebouwd.

Tot nu toe handelden we onze verre reizen telkens met ons tweetjes af, maar daar komt dit jaar zeker verandering in. Bij onze trouwdag hadden we al geopperd om onze 10e huwelijksverjaardag in Las Vegas te gaan vieren, om daar onze trouwgeloften te gaan hernieuwen, en dit wilden we liefst niet alleen doen. Daarom werd er herhaaldelijk een oproep gelanceerd aan familie en vrienden, wat resulteerde in een druk bijgewoonde USA 2018 presentatie op 26 november vorig jaar in het Lindenhof in Oevel. Daar konden we uiteindelijk 9 personen overtuigen om mee te gaan op een 22-daagse roadtrip door de Verenigde Staten.


In december werden de vliegtuigtickets geboekt en 2 maanden later de hotels zorgvuldig uitgekozen. 2 grote Amerikaanse Dodge Caravans zullen ons door de Westerse highways en andere route 66'en loodsen. Ondertussen zijn ook alle paspoorten en het Amerikaanse visum (ESTA) in orde. Zodoende konden we op 9 juni laatsleden verzamelen bij Luc en Frieda in Hasselt, waar we na een uitgebreid aperitief de wandeling konden aanvatten naar het Connections kantoor om onze laatste betalingen te voldoen. Het werd een fantastische dag die eindigde in het Oevelse Lindenhof in een uitbundige sfeer. 

Ondertussen tellen we met zijn elven af naar 13 juli, waar we 's avonds afreizen naar het Radisson hotel nabij Schiphol, om daar te overnachten. Op 14 juli stijgen we daar om 7u 's morgens op naar Zurich, om iets later over te stappen op een United Airlines vlucht naar New York. Daar gaan we 2 dagjes rondlopen om dan verder te vliegen naar Las Vegas. Na 3 dagen halen we dan onze auto's op om de canyons te gaan bezoeken. Na een 6-tal dagen komen we terug in Las Vegas om Joeri en dochter Sophie uit te wuiven. Daarna trekken we met zijn 9 verder door de Amerikaanse natuurparken met als eindstation het prachtige San Francisco.


Het zal niet makkelijk zijn om altijd de tijd te vinden om te bloggen, maar we gaan toch ons best doen om jullie op de hoogte te houden. Veel leesplezier !