woensdag 18 juli 2018

16 juli

De meesten hebben ook nu weer goed geslapen en zijn om 7u30 paraat aan het ontbijtbuffet in het Belvedere Hotel in New York. Na een alweer lekker ontbijt moeten we uitchecken en onze koffers laten bewaren aan de receptie. Iets na 9 staan we klaar voor ons eerste bezoek.

We gaan te voet richting de Hudson rivier, om daar een cruise te doen langs het Vrijheidsbeeld. We zijn ruim op tijd en kunnen nog wat fotootjes nemen van het aanpalende vliegdekschip.




Om 10u30 stappen we dan op de boot voor de cruise van een uurtje. Ondertussen is het al erg warm deze morgen en op het dek voelt het windje lekker aan. Ook hier kunnen we ons fotoalbum weer aanvullen.







Na de cruise is het de bedoeling om nog Central Park aan te doen, maar dit is toch een beetje verder wandelen dan ik dacht. Onderweg haken Luc, Frieda, Sophie en Joeri dan ook af voor een welverdiend terrasje.

Aangekomen aan Central Park gaan we een New York hotdog eten en wandelen we wat rond in het prachtige park. We lopen er dik anderhalf uur rond en nemen dan een taxi terug naar het hotel.











We zijn ruim op tijd terug en wachten er even tot onze gereserveerde taxi ons komt oppikken voor de rit naar de luchthaven, het grote JFK deze keer.

Door het drukke New Yorkse verkeer doen we er goed anderhalf uur over om de luchthaven in Queens te bereiken. Daar moeten we ook weer naar de self check-in, maar die gaat dit keer heel snel. Ook de check-in en de security zijn in een mum van tijd doorlopen, zodat we nog een heleboel tijd overhebben.

Dan maar iets drinken, maar dat valt dik tegen. We bestellen een aantal Stella’s, maar die blijken achteraf enorm duur te zijn. 16$ + tax + fooi is toch wel een erg prijzig pintje.

Op het vliegtuig zitten we allemaal door elkaar. Er zijn er een paar die nog kunnen wisselen van plaats, en even later verlaten we New York voor een vlucht van 4u50 naar Las Vegas. Die verloopt zonder problemen en rond 20u30 plaatselijke tijd (9u vroeger dan bij ons) landen we in de broeierige woestijnstad.


We regelen een busje voor ons elven en even later checken we in in Treasure Island, een hotel in het midden van de befaamde strip. We zijn allen uitgeput, maar gaan toch nog snel iets eten. Dat valt een beetje tegen, maar onze magen zijn gevuld en we kunnen gaan rusten.

Morgen gaan we het wat kalmer aan doen, al is er wel een trouwfeest gepland ...